Kvarnby folkhögskola

Allmän linje

info 

Här hittar du våra läsårstider. Antagningen till vårterminen är stängd; i april öppnar antagningen till hösten 2018.

Behöver du komplettera dina grundskole- eller gymnasiebetyg? Läs då en Allmän kurs på Kvarnby folkhögskola. Vi är skolan som vill mer än att "bara" erbjuda en utbildning.

Inom ramarna för vår Allmänna linje kan du som har ett annat modersmål än svenska också läsa vår Introduktionskurs. Kursen ges på grundläggande nivå och du kan läsa den om du är klar med dina SFI-studier.

Att studera hos oss innebär att du ska kunna bidra till undervisningen med dina erfarenheter och dina intressen. Vår förhoppning är att vi på så sätt tillsammans kan väcka din studiemotivation och ditt engagemang.

Det gör vi genom att försöka anpassa studierna hos oss så långt det går till alla deltagares förkunskaper. Vi har stora möjligheter att utforma våra Allmänna kurser utifrån det som du och dina kurskamrater behöver och önskar, även om det förstås finns obligatoriska moment som krävs för att uppnå formell behörighet i enskilda ämnena. Som studerande hos oss får du löpande information om utvecklingen av dina kunskaper och färdigheter, och vi berättar öppet hur vi tycker att du lyckas med dina studiemål.

Undervisningen på vår Allmänna linje följer två spår:

Det ena spåret fokuserar på behörigheter i de ämnen som krävs för att uppnå behörighet till studier på högskola och universitet.

Det andra spåret arbetar med att öka den så kallade allmänna bildningen dvs kunskap om tiden vi lever i och vårt kulturella arv.

Efter avslutade studier hos oss ska du:

  • ha uppnått grundläggande behörighet till högskolan/yrkeshögskolan/universitetet
  • ha fått möjlighet till att reflektera över din livssituation ur ett existentiellt och samhälleligt perspektiv
  • ha breddat ditt intresse för och ökat sin delaktighet i kulturlivet

Alla som söker till våra Allmänna kurser kallas till ett antagningssamtal. Vi vill gärna träffa dig för att prata med dig om dina planer, din motivation och dina tidigare studier. Du får tillfälle att träffa oss och kan ställa frågor om skolan och din utbildning. Bor du långt från Malmö kan vi telefonintervjua dig.

Kostnader

Vi tar ut en läsårsavgift på 1000 kr som finansierar en del studiematerial, ger dig rätt att använda skolans kopiatorer och gör att vi inte behöver ta ut särskilda avgifter till gemensamma utflykter etc. Dessutom får du gratis kaffe/te i vårt café under skoltiden.

OBS! Notera gärna att Kvarnby folkhögskola inte har något internat. Skolan har heller inte några studentlägenheter.

Om du undrar något är du välkommen att höra av dig till oss. Ring, skriv, mejla eller kom helt enkelt förbi och se för dig själv. Kontakta gärna vår studieinformatör Ann Rempe eller fyll i formuläret nedan.

SKICKA MER INFORMATION

Namn

E-post

Telefon

Adress

Postadress

Våra kurser

Allmän linje

Behöver du läsa in gymnasiet? Glöm då Komvux och läs vår allmänna linje för att fixa högskolebehörighet. Hos oss kan du också läsa om du har hoppat av grundskolan utan fullständiga betyg eller om du behöver läsa intensiv svenska efter SFI. Läs mer.

Introducerande Allmän kurs

Är du klar med dina SFI-studier och vill läsa vidare? Hos oss kan du läsa intensiv svenska samtidigt som du introduceras till studier på vår Allmänna linje. Läs mer.

Spanska

Läs spanska på Kuba! Efter en förberedande distanskurs åker du till Cienfuegos universitet på Kuba för att läsa spanska. Läs mer.

Serieskolan

Serieskolan är en unik utbildning i serieskapande på såväl grundläggande som fördjupande nivå. Läs mer.

Svenska

Study Swedish at Kvarnby! Du kan läsa SFI hos oss! Läs mer.

Vänsterns akademi

Kvarnby folkhögskola är den breda vänsterns skola. Här hittar du vårt utbud av politiska kurser. Läs mer.

Dagens datum

Kontakt

Kvarnby folkhögskola
Kvarnbyvägen 68
212 36 Malmö
Tel 040-59 94 90
Fax 040-59 94 91
info@kvarnby.fhsk.se

Skolenheten Gullvik
Västra Hindbyvägen 14
214 58 Malmö

Serieskolan
Kulturhuset Mazetti
Friisgatan 15b
214 21 Malmö