Kvarnby folkhögskola

Svenska

info 

Need information in English?

Kvarnby folkhögskola är en liten skola där du lätt får kontakt med alla. Hos oss kan du läsa SFI (Svenska för invandrare) på förmiddagar.

Du läser svenska på vår skolenhet på Västra Hindbyvägen 14 i Malmöstadsdelen Gullvik, nära Nydala.

Hos oss blir du en del av en välkomnande folkhögskolemiljö, där te och kaffe alltid är gratis. Vi undervisar i små klasser, erbjuder extra stöd till den som behöver det, och ger tillgång till social rådgivning. Målet är att stödja dig och dina språkstudier så gott vi kan.

Du kan läsa SFI-studieväg 2 och 3 hos oss:

Studieväg 2: kurserna 2B, 2C och 2D Studieväg 2 vänder sig sig till deltagare som har avslutat grundskolan eller gymnasiet i hemlandet.

Studieväg 3: kurserna 3C och 3D Studieväg 3 vänder sig till deltagare som har högre utbildning från sitt hemland eller är studievana.

När du är klar med SFI kan du läsa vidare hos oss. Vi erbjuder en Allmän kurs som riktar sig till personer som behöver läsa svenska intensivt för att kunna läsa vidare på Komvux eller högskolan.

Mer information om SFI i största allmänhet hittar du på Skolverkets hemsida.

Du som har rätt att läsa SFI vänder dig till vuxenutbildningen i din hemkommun. Anmälan till sfi gör du därför på ett Vägledningscentrum (VLC) eller liknande i din hemkommun. I Malmö finns VLC på Föreningsgatan 7a, nära Triangeln. Du behöver svenskt personnummer. Ta med legitimation, uppehållstillstånd eller bevis på registrerad uppehållsrätt. Meddela vid anmälan att du vill studera på Kvarnby folkhögskola.

Om du fortfarande väntar på ditt besked i asylprocessen och ditt personnummer erbjuder vi terminkurser för nybörjare i svenska språket, "Svenska från dag ett".

Behöver du mer information? Är du intresserad av att besöka oss? Skicka ett mejl till oss

Våra kurser

Allmän linje

Behöver du läsa in gymnasiet? Glöm då Komvux och läs vår allmänna linje för att fixa högskolebehörighet. Hos oss kan du också läsa om du har hoppat av grundskolan utan fullständiga betyg eller om du behöver läsa intensiv svenska efter SFI. Läs mer.

Introducerande Allmän kurs

Är du klar med dina SFI-studier och vill läsa vidare? Hos oss kan du läsa intensiv svenska samtidigt som du introduceras till studier på vår Allmänna linje. Läs mer.

Spanska

Läs spanska på Kuba! Efter en förberedande distanskurs åker du till Cienfuegos universitet på Kuba för att läsa spanska. Läs mer.

Serieskolan

Serieskolan är en unik utbildning i serieskapande på såväl grundläggande som fördjupande nivå. Läs mer.

Svenska

Study Swedish at Kvarnby! Du kan läsa SFI hos oss! Läs mer.

Vänsterns akademi

Kvarnby folkhögskola är den breda vänsterns skola. Här hittar du vårt utbud av politiska kurser. Läs mer.

Dagens datum

Kontakt

Kvarnby folkhögskola
Kvarnbyvägen 68
212 36 Malmö
Tel 040-59 94 90
Fax 040-59 94 91
info@kvarnby.fhsk.se

Skolenheten Gullvik
Västra Hindbyvägen 14
214 58 Malmö

Serieskolan
Kulturhuset Mazetti
Friisgatan 15b
214 21 Malmö